Hirdetés

Több mint 26 millió forintért árulják a világ egyik legritkább videojátékát

|

Egy gyűjtő számára igazi főnyeremény lehet a játék, de jó mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha meg akarja szerezni.

Hirdetés

A játékvilágban is akadnak olyan relikviák, amelyek egy átlag felhasználónak talán nem sokat érnek, de a megfelelő vevő képes akár kisebb vagyonokat is fizetni értük. Most pedig előbukkant egy olyan régi alkotás, amit bárki könnyedén megszerezhet magának, feltéve persze, ha milliomos az illető.

Hirdetés

Sok olyan játék készült a '80-as években, amelyek mostanra klasszikusokká váltak, de akadt egy olyan cím is, ami gyakorlatilag elveszett az idő forgatagában. A Skill Screen Games 1984-ben dobta piacra az Extra Terrestrials nevű, Atari 2600-as masinára készült alkotást, de elég szerencsétlen időpontot választottak a megjelenésre, mert ekkortájt eléggé gyengélkedett a videojáték-ipar az Egyesült Államokban. A fogyasztók nem igazán vásároltak otthoni játékgépeket, így a játék sem tett szert nagy ismertségre, és a további pénzügyi veszteségek elkerülése végett be is szüntették a gyártást.

Hosszú évekig szinte senki nem is tudott az Extra Terrestrials létezéséről, aztán 2011-ben előkerült egy példány, ami rögtön be is került egy videojátékos múzeumba. Azonban nemrég megjelent az eBay-en egy másik darab, ami a hirdető szerint 100%-ig eredeti, és állítása szerint ez az első olyan eset, hogy nyilvános eladásra kínálják fel a játékot. Persze meg is kéri az árát, ugyanis 90 ezer dollárért, azaz kicsit több mint 26 millió forintért hajlandó megválni az ereklyétől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)