Hirdetés

Fontos frissítést kapott 20. születésnapján a ScummVM

|

Mostantól még több játékot támogat a klasszikus kaland- és szerepjátékok futtatását lehetővé tevő program.

Hirdetés

Mindig hálásak vagyunk azoknak, akik lehetővé teszik, hogy régi, a mai platformokkal már alapjáraton nem kompatibilis játékokat játszhassunk modern rendszereken. 2001. október 9-én került fel a netre a ScummVM legelső, 0.0.1-es változata, és erről a történelmi pillanatról a fejlesztők méltó módon emlékeznek meg.

A napokban kiadták a ScummVM 2.5.0-t, ami rengeteg változást és újítást hoz, de a legfontosabb, hogy már támogatja a 2.5D-s játékokat, köztük a Grim Fandangóval, a The Longest Journey-vel és a Myst 3: Exile-lal. A verziószám egyébként pont erre az újításra utal.

Hirdetés

Tíz további játékmotor is támogatottá vált, de átdolgozták a GUI-t is, újraírták a Nintendo DS-es portot, a Wintermute-os játékokhoz bekerült GOG és Steam achievementtámogatás, és a Sfinx, a Soltys, valamint a The Griffon Legend esetéen a szövegfelolvasás is működik.

A ScummVM 2.5.0 a hivatalos oldalról tölthető le Windowsra és macOS-re. A megjelenést a GOG is ünnepli, számos ScummVM-es játékot lehet kedvezménnyel megvásárolni ma délután 2-ig.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)