Hirdetés

Ma 21 éves a Nintendo nagysikerű kézikonzolja, a Game Boy Color

|

A '90-es évek végén megjelent masina egyik nagy újítása a színes képernyő volt, és majdnem öt évig uralta a boltok polcait.

Hirdetés

Számos olyan régi konzol van, amelyeket még évtizedekkel később is szívesen vesznek elő a veterán játékosok egy kis nosztalgiázásra, már ha persze működőképes állapotban van. Ilyesmi a Game Boy Color is, ami a maga korában kész főnyereménynek számított.

Hirdetés

A Nintendo 1998. október 21-én dobta piacra Japánban a marokkonzolt, ami így pont ma ünnepli a 21. születésnapját. A Game Boy Colornak egyik nagy újdonsága az volt, hogy elődjével ellentétben ez már színes képernyőt kapott, ami értelemszerűen sokat dobott az élményen. A gép másik nagy előnye a visszafelé kompatibilitás volt, aminek hála gond nélkül futatta a Game Boy-játékokat, így már megjelenéskor viszonylag sok játék volt elérhető rá.

A platformon nagy népszerűségnek örvendett az elődre megjelent Tetris, illetve a kifejezetten Colorra készített Pokémon Gold és Silver. Külön érdekesség, hogy néhány Game Boy-cím, mint például a Pokémon Red és Blue-, illetve a Super Mario Land még különleges színpalettát is kapott az új gépen. A konzol gyártását 2003. március 23-án állították le végleg, ugyanis ekkor már javában hódított a 2001-ben debütált Game Boy Advance.

Ti játszottatok anno a Game Boy Coloron?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)