Hirdetés

Harminc év után feltámad az első MMO

|

Muzeális értéke miatt a MADE feltámasztja a videojáték történelem 30 éves darabkáját, ismét elérhető a Habitat.

Hirdetés

Ugyan nem lehetett benne démonokat farmolni a vérükért, de a Habitat volt az első igazi MMO, ami megalapozta a műfaj népszerűségét. A játékot a LucasFilm készítette, közel 30 évvel ezelőtt lőtték le a szervereit. A Museum of Art and Digital Entertainment (MADE) most újraindítja őket.

A NeoHabitat névre keresztelt projekt alfája ma este 5-kor válik elérhetővé. A hivatalos weboldalon megtaláljátok a leírást a csatlakozáshoz. Bárki kipróbálhatja majd a játékot, ami korának elképesztő technológiai vívmánya volt.

Akkoriban még betárcsázós nettel tolták a játékosok. Sokan most azt is nehezményezik, ha egy MMO-nak havidíja van, de akkor a Habitathez való kapcsolódásért óránként kellett fizetni.

"Ma azt természetesnek vesszük, ahogy több ezer játékos csatlakozik egy világhoz, de a Habitat egy 30 évvel ezelőtti környezetben épült fel, kövek és botok digitális verzióival" - nyilatkozta Alex Handy, a MADE elnöke és alapítója.

A Habitat feltámasztása egy olyan csoda, amit a MADE egyedül nem tudott volna megvalósítani. Szerencsére a Fujitsu a Dolby, a Sony, és az eredeti szerverrendszert felépítő Stratus is besegített a projektben. Érdemes lesz belenézni, akár nosztalgiázni, akár rápillantani arra, hogy mi is volt az öreg gamereknek az az érzés, amikor valamivel életükben először találkoznak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)