Hirdetés

Habitat - feltámadhat a majdnem harminc éve leállított MMO

|

A LucasArts 1988-ban megszüntetett MMORPG-jét nem kis munka ismét működő állapotba hozni, de egy játékokkal foglalkozó múzeum rengeteg szükséges lépésen már túl is van.

Hirdetés

Nem kevés MMO játék gyakorolt komoly hatást a játékvilágra, a legtöbbjük pedig meglepően sokáig is életben maradhat. Az eredeti EverQuest például még mindig fut és az első PlanetSide-ot is csak nemrég lőtték le. Korban viszont mindkettőt megelőzte a LucasArts (akkor még LucasFilm Games) játéka, a Habitat.

A perzisztens világok, vagy éppen a kozmetikai tárgyak tekintetében is úttörőnek számító játékot pedig az amerikai Museum of Art and Digital Entetainment (avagy a MADE) fel szeretné támasztani, közel három évtizeddel 1988-as leállítása után.

A projekten már három éve dolgoznak és a legváltozatosabb forrásokból szerezték be a szükséges kódokat. Amellett, hogy a játék eredeti dizájnereit is megkeresték és beolvasták a Commodore 64-es lemezeket, még egy régi szervert is megszereztek, amin anno a Habitat futott. A nagyjából 130 kilogrammot nyomó szervert aztán megtisztították és működőképes állapotba hozták, ami elég nagyot lendített a projekten.

A tízezer játékos kiszolgálására épített gép viszont még nem TCP/IP protokollok segítségével kommunikált a kliensekkel, így két éve egy hackathon keretében ültették át a régi hálózati kódot modern környezetbe.

A LucasArts játékának visszaállításához így is hiányzik néhány nagyon fontos könyvtár, amiknek a megszerzéséhez az AOL-lel kéne megállapodnia a múzeumnak. A Habitat helyreállításához így még mindig keresik a vállalkozó kedvű (és programozni tudó) jelentkezőket, akik számára elérhetővé is tették az eddig összegyűjtött kódokat egy Github oldalon.

A végcél egyébként az, hogy Linuxos alapon megint játszhatóvá tegyék a Day of the Tentacle-t is évekkel megelőző MMO-t.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)