Hirdetés

Hivatalos: tényleg jön a Gothic remake

|

Annyira sikeres volt a tavalyi teaser, hogy a THQ Nordic megerősítette a játék újrafaragását.

Hirdetés

Még decemberben bukkant fel egy másfél perces filmecske a THQ Nordic YouTube csatornáján, amely egy érdekes kezdeményezést hirdetett. Egy Playable Teaser nevű demót készítettek a Piranha Bytes által még 2001-ben kiadott Gothic-hoz. Ezt bárki ingyen kipróbálhatta, akinek a Steam könyvtárában megvolt a Gothic vagy a Risen valamelyik része, vagy az ELEX. Ebben szabadon bejárhatjuk a Khorinishoz tartozó völgyet, ahol a rabok a mágikus ércet bányásszák a király számára, ám itt már az Unreal Engine 4 felelt a látványvilágért, tehát azt mutatta be, milyen lenne egy esetleges teljes remake.

Hirdetés

A THQ Nordic annak idején megvásárolta a német Piranha Bytes-t, és ezzel a Gothic jogait, tehát kíváncsi volt arra, hogy a megjelenése óta klasszikussá nemesült játék modernizált kiadására volna-e számottevő igény. A jelek szerint volt. A Steamen közzé tett teasert több mint 180 ezren próbálták ki, és az ehhez kapcsolódó online közvéleménykutatást is 43 110-en töltötték ki. Közel 95 százalékuk szerint nagyon is itt lenne az ideje annak, hogy ezen a vonalon tovább haladva megérkezzen a 2020-ra hangolt teljes játék.

Érdekes módon viszont nem a Piranha Bytes fog a THQ Nordicon belül foglalkozni a Gothic elkészítésével, a kiadó egy új stúdiót nyit Barcelonában, majd a felmérés részletesebb elemzése után állnak neki a teljes verziónak. Mindenképpen figyelnek arra, mi tetszett a próbálkozóknak a teaserben és miről nyilatkoztak úgy, hogy inkább máshogy kellene megvalósítani, tehát a remake-ek történelmében egész egyedülálló, nyílt és interaktív fejlesztést ígérnek. Az alábbi videóban mindenesetre meg lehet nézni, a teaser alapján egyelőre hogy néz ki az eredeti, 2001-es alkotás és a remake. Van egy hangyányi különbség...

Az viszont már most biztos, hogy 2020-ban nem érdemes várni a remake-et, amelynek készítéséről folyamatosan közölnek majd részleteket. A játék PC-re és következő generációs konzolokra készül. Na, mit szóltok? Hány Gothic fan van a GameStar olvasói között? És hányan bontanak most közülük pezsgőt?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)