Hirdetés

Hőskori leletek - Diablo

|

A napokban meglehetős mennyiségű pokolból érkezett látogatót daráltam le a Diablo III legutóbbi szezonjának startjánál. A loot legózást most megszakítom, hogy elmélkedjek a dicső múlton.

Hirdetés

Sziasztok, Hunter vagyok, 24 éves, gyógyult Diablo II függő (mert átváltottam a 3-ra). Az általános iskolában szinte minden napom úgy kezdődött, hogy ráüvöltöttem a haveromra a következőt: "megvagy már 100-as Hurka?". Az egész osztályunk a Diablo II-t tolta, hát csoda, hogy ráfüggtem?

A több száz órányi farmolás után azért gondoltam, hogy már csak megnézem milyen volt az első rész (amúgy is mindenki azt mondta, hogy régen minden jobb volt). Azt hittem majd jó buli lesz. Én, aki reggelire Durielt farmoltam biztosan végigtolom a sztorit úgy 1 óra alatt. Ahha. Meglehetősen nagy sebességgel gondoltam át az önbizalmamat miután 3 csontváz fekvőre nyilazott a katedrális 1. szintjének bejáratánál. Rá kellett jönnöm, hogy ez nem a Diablo II kőkori verziója, hanem egy teljesen más játék, ami legalább annyira szórakoztató.

A Blizzard klasszikusa még 1996-ban jelent meg, de hozzám nyilván csak évekkel később került. A grafikai stílus sokkal durvább, gótikusabb és félelmetesebb volt, mint a folytatásokban, és a játékmenet is sokkal kevésbé volt megbocsájtó. Ha gyenge felszereléssel mertél belépni egy olyan szintre, ahol még semmi keresnivalód nem volt, akkor búcsút is mondhattál a tárgyaidnak, mert az tuti, hogy nem jutottál tovább az ajtónál.

Sztori mondjuk elvétve volt megtalált könyvekben, és pergamenekben, de akkor még angol tudás híján inkább csak azzal voltam elfoglalva, hogy lehetőleg 2 percnél tovább maradjak életben a katedrális alagútjaiban. Hetekig tartott mire lejutottam Diabloig, és olyan kemény csatát azóta sem vívtam ARPG-ben, mint ott. Mivel a karakterem sokkal lassabban mozgott, mint a kettőben, és valószínűleg a kelleténél gyengébb fegyvereim voltak, nagyon sokáig tartott mire először megöltem a főellenséget. Volt csapkodás, sírás rívás, értetlenség, aztán pedig rájöttem, hogy végül is vehetnék 40 HP potit is, aztán csak iszok és ütök. Bejött.

A siker mámorában vissza is mentem Diablo II farmolni a nagy vöröst, abban a tudatban, hogy én már kinyírtam egyszer a rohadékot.

A rovat korábbi részeit itt találjátok.

Mi a "hőskori leletek"?

Hőskori leletek annak az időnek állít emléket, amikor még egy kicsit egyszerűbb volt játékosnak lenni - vagyis inkább máshogy volt bonyolult. Ha egyikünknek eszébe jut valami egy régi kedvenc játékával kapcsolatban, belefutunk egy régi trailerbe vagy zenébe, ami valamelyik klasszikusra emlékeztet minket vagy csak megosztanánk veletek valamit a játékosmúltunkból, akkor azt mind ebben a rovatban fogjuk megtenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)