Hirdetés

Hőskori leletek - Earthworm Jim

|

Egy nagyon fura, és nagyon szórakoztató platformjáték volt az Earthworm Jim, amit sajnos a kor maga alá temetett.

Hirdetés

A Jazz Jackrabbit 2 23. végigjátszása után már nem volt erőm egy 24. menethez, ezért úgy döntöttem, hogy átmegyek és megkérdezem egy haveromat, hogy van-e neki valami jobb. Azt nem mondom, hogy az Earthworm Jim jobb volt, de az tuti, hogy legalább olyan jól szórakoztam vele, min a nyulakkal.

Mondjuk első körben nagyon nem értettem, hogy miért csináltak játékot egy kukacképű asztronautáról (gondolta ezt a srác, akinek az volt a kedvenc játéka, amiben egy állig felfegyverzett nyúl próbált megmenteni egy nyúlhercegnőt egy teknőstől), de a kétkedés és furcsállás helyett inkább nekiálltam játszani.

Az Earthworm Jim még 1994-ben jelent meg (ekkor voltam én 3 éves, még nem volt célom az esportolói karrier) SEGA gépekre, és egy évvel később PC-re. Én olyan 9 éves voltam, amikor először végigjátszottam a Shiny Entertainment csodáját, ami egyébként pont azt a rajzolt grafikai stílust követte, mint a Jazz Jackrabbit 2, csak kicsit nagyobb modellekkel, kicsit méginkább poénra véve az egészet. Egy kőegyszerű platformerről van szó, amiben a legnagyobb csavar volt, hogy Jim a kukac fejével tudott csapkodni. Levette a fejét, és szétostorozott vele mindenkit. Tényleg.

Az hagyján, hogy egy hardcore ostort csinált a fejéből, de még fel is kapaszkodott vele kampókra, és a terep egyes részeire. Annál szürreálisabb nem lesz egy játék, minthogy a főhős egy támadó kukát akar szétcsapni a kukaccal, ami amúgy a feje. Ez konkrétan az első pálya végső csatája volt, amit egyébként az egyik kedvenc részem követett. Az Andy Asteroids nagyon sok haveromat kergette spontán agyvérzésbe, de én imádtam "repülni" az űrben az aszteroidákat kerülgetve.

Az Earthworm Jim nem volt egy játéktörténeti mérföldkő, de szórakoztató volt, vicces, és ha nagyon nekifeszültem, akkor 1-2 óra alatt végig is tudtam szaladni rajta (ennek az időnek a nagy részében a pokol pályán szenvedtem). Ugyan a végén nem lett miénk a lány (SPOILER: ráesett egy tehén, mert miért is ne), de egy laza móka volt, amit mindenképpen ajánlanék kipróbálásra, ha eddig nem volt hozzá szerencsétek.

Mi a "hőskori leletek"?

Hőskori leletek rovatunk annak az időnek állít emléket, amikor még egy kicsit egyszerűbb volt játékosnak lenni - vagyis inkább máshogy volt bonyolult. Ha egyikünknek eszébe jut valami egy régi kedvenc játékával kapcsolatban, belefutunk egy régi trailerbe vagy zenébe, ami valamelyik klasszikusra emlékeztet minket vagy csak megosztanánk veletek valamit a játékosmúltunkból, akkor azt mind ebben a rovatban fogjuk megtenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)