Hirdetés

Hőskori Leletek - Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy

|

Egy kicsit nehéz eldönteni, hogy a Star Wars franchise melyik szeletkéjébe vagyunk a leginkább szerelmesek. A Jedi Academynek viszont biztosan bérelt helye van a szívünkben.

Hirdetés

A Star Wars rajongásom egy Darth Vader tetoválásig fajult, amiért az egyébként meglehetősen konzervatív édesanyám már le sem cseszett, csak amolyan eltéveszthetetlen anyukás mimikával jelezte, hogy egyre kevésbé biztos abban, hogy megérte ez a gyerekvállalás dolog.

Pedig erre azért számítani lehetett. A rongyosra nézett holland anyanyelvű és angol feliratos A jedi visszatér VHS, az indokolatlan mennyiségű pénzért bekereteztetett Star Wars puzzle és a Jedi Academybe ölt több ezer óra után ő sem gondolhatta komolyan, hogy ezt a rajongást majd hózentrógerrel és Beatles-frizurával együtt csak úgy kinövöm. Persze nyilván nem bánta volna. Bocs, anyu.

A Jedi Academy valószínűleg nem a legjobb Star Wars-játék, de bennem valahogy mégis ez hagyott a legmélyebb nyomokat. Már önmagában a kampány is nagyon izgalmas volt, imádtam, hogy belső és külső nézetből egyaránt lehetett irányítani, és akkoriban még minden történettel maximálisan elégedett voltam, ameddig voltak benne sith-ek. 

De mégis a többjátékos mód volt az, ami miatt örök szerelem lett a Jedi Academy. Mai szemmel már nehéz elképzelni, hogy valaki több ezer órát pakol bele egy ilyen játék multijába, de akkoriban minden alkalmat meg kellett ragadni, hogy használhassuk az Erőt. A multiplayer igazából semmi extrát nem hozott, a játékosok a saját karaktereikkel harcolhattak egymás ellen a szerverek által megadott szabályrendszer alapján. De mégis. A zenét még több hónapnyi játék után sem tudtam megunni, órákat töltöttem a nevem színezgetésével és persze folyamatosan pörögtek a brutális PvP csaták. Igazából elég jó voltam benne, talán ezért is imádom ennyire a mai napig.

Ahogy a leadben is leírtam, nem könnyű eldönteni, hogy a Star Wars franchise melyik szeletkéjébe vagyunk a leginkább szerelmesek, mert az utóbbi pár évtized alatt annyi csodát adott nekünk az univerzum, hogy megszámolni is nehéz. Nagyon szeretném, ha tíz év múlva írhatnék egy Hőskori Leleteket a Star Wars Battlefrontról, de az a helyzet, hogy még mindig nagyon szkeptikus vagyok a DICE játékát illetően. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem várom hatalmas digitális erekcióval a megjelenést, csupán egyelőre túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Na, majd az E3-on meggyőznek. 

Nektek melyik volt a kedvenc Star Wars-játékotok?

A rovat korábbi epizódjai

Max Payne

Mortal Kombat 1-2

The Neverhood

Call of Duty 2

Need For Speed Underground 2

Heroes of Might and Magic III

Tony Hawk's Pro Skater

Mi a "hőskori leletek"?

Hőskori leletek annak az időnek állít emléket, amikor még egy kicsit egyszerűbb volt játékosnak lenni - vagyis inkább máshogy volt bonyolult. Ha egyikünknek eszébe jut valami egy régi kedvenc játékával kapcsolatban, belefutunk egy régi trailerbe vagy zenébe, ami valamelyik klasszikusra emlékeztet minket vagy csak megosztanánk veletek valamit a játékosmúltunkból, akkor azt mind ebben az új rovatban fogjuk megtenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)