Hirdetés

Hőskori leletek - Tony Hawk's Pro Skater

|

Emlékeztek még, amikor Tony Hawk egy pillanatra elhitette veletek, hogy meg tudtok állni egy négykerekű halálcsapdán? A rohadék.

Hirdetés

Gyerekkoromban meglehetősen konkrét szabályok voltak azzal kapcsolatban, hogy mikor számíthattál menőnek. Sokszor már egy átfogó Pokemon/Dragon Ball-ismeret is elég volt a sikerhez, de ha erre még rá tudtál duplázni egy valamilyen kártyagyűjteménnyel, akkor nyert ügyed volt. Az instant győzelmet viszont az jelentette, ha menő dolgokat tudtál csinálni egy deszkán. Mondjuk megállni rajta. Mivel egy hét kényszerpihenőre mentem a deszkával való első - és utolsó - találkozásom után, inkább az angol nyelvű, égetett holland felirattal ellátott Birodalom visszavág VHS-emre alapoztam a hírnevem. 

Pedig a Pro Skater annyira jól ment, gondoltam miért is ne próbálhatnám meg élőben. Néha még ma is eszembe jut, de a bokámon éktelenkedő sebhely mindig figyelmeztet, hogy inkább maradjak a seggemen. Tizenöt évvel ezelőtt viszont végre volt bátorságom levágatni az anyaterrorból eredő Beatles-frizurát, pár év leforgása alatt megkaptam életem első számítógépét és PlayStationjét, ráadásul a valóság kudarca után végre kedvemre deszkázhattam a digitális világban. Win! 

A Pro Skater első és második részéről csak nagyon halvány emlékeim vannak, a Pro Skater 3 volt az, amit rongyosra játszottam - és játszom a mai napig. A férfi olvasóknak talán ismerős lehet a semmidoboz kifejezés. Ez a hímagy egy olyan szeglete, amibe belépve bekapcsol a robotpilóta és a test már csak az életben maradáshoz szükséges funkciókat látja el; még a kommunikáció is előre megírt üzenetekkel zajlik. Egyfajta zen állapot, amibe a zsékategóriás filmeken kívül a legszórakoztatóbb játékok tudnak belelökdösni. A Pro Skater 3 pont egy ilyen volt számomra. Zseniális zene, hibátlan, a valósággal még beszélőviszonyban sem lévő fizika, könnyen megszokható irányítás és minden, ami a tökéletes kikapcsolódáshoz kell. Kicsit nehéz elhinni, hogy valaki négy perc alatt végigtolta azt, amivel én több tíz órát szenvedtem.

Úgy vagyok ezzel a sorozattal, mint a Need for Speeddel. Sok-sok résszel ezelőtt vesztettem el fonalat, de naiv lelkem még hisz benne, hogy az idén bejelentésre kerülő rész visszatér azokhoz a gyökerekhez, amikbe másfél évtizeddel ezelőtt sikerült beleszeretnünk. Egyelőre persze ezt még korai megmondani, Tony Hawk és az Activision csak egy új AAA-kategóriás játékot ígért, az meg ugye lehet bármilyen. Ha a Need for Speed egy Underground 2-höz hasonlító cucc lesz, az új Tony Hawk pedig egy igazi Pro Skater, akkor én már elégedett is leszek. 

Nektek melyik volt a kedvenc részetek?

A rovat korábbi epizódjai.

Max Payne

Mortal Kombat 1-2

The Neverhood

Call of Duty 2

Need For Speed Underground 2

Heroes of Might and Magic III

Mi a "hőskori leletek"?

Hőskori leletek annak az időnek állít emléket, amikor még egy kicsit egyszerűbb volt játékosnak lenni - vagyis inkább máshogy volt bonyolult. Ha egyikünknek eszébe jut valami egy régi kedvenc játékával kapcsolatban, belefutunk egy régi trailerbe vagy zenébe, ami valamelyik klasszikusra emlékeztet minket vagy csak megosztanánk veletek valamit a játékosmúltunkból, akkor azt mind ebben az új rovatban fogjuk megtenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)