Hirdetés

Sikerült a Doom II utolsó titkát is felfedni

|

Habár a rajongók eddig is ismerték a titkos szobát, senkinek sem sikerült még csalás nélkül bejutnia oda.

Hirdetés

A Doom első két része minden bizonnyal a játékvilág leginkább időtálló játékai közé tartozik. Nem csak azért, mert a rajongók a mai napig különféle modokkal dobják fel ezeket a klasszikusokat, hanem mert az eredeti játékok határait is örömmel feszegetik a fanatikus gamerek.

Hirdetés

Mostanra már az ember azt hinné, hogy minden titkot sikerült feltárni, de valójában a Doom II-nek még mindig volt egy-két meglepetés a farzsebében. A rajongók körében sokáig az volt az általános vélekedés, hogy az Industrial Zone mapon csak 90%-ban fedhetők fel a titkos területek, ugyanis az egyik rejtett zónát lehetetlen csalás nélkül elérni.

Egy Zero Master nevű speedrunner most teljesen rácáfolt erre, ugyanis egy trükkel sikerült bejutnia erre a területre.

Hagyományos módon nem lehetne hozzájutni, de Romero a Twitteren megmagyarázta a jelenséget:

"A titkos teleportáló meg van jelölve, mint felfedhető 'titok', de amikor hozzáérsz, nem jutsz be abba a szektorba és nem aktiválod a titkos zónát. Csak úgy oldható meg mindez, ha egy ellenfél lök be arra a területre!"

Valószínűleg a legnagyobb elismerés, amikor maga a játék dizájnere gratulál egy elért eredményhez, főleg miután 24 évet várt arra, hogy valaki végre megtalálja ezt a meglepetést. Most ez történt, Romero mellett mi is emeljük kalapunkat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)