Hirdetés

Ilyen lett volna a Duke Nukem Begins, amit a Duke Nukem Forever miatt töröltek

|

Évekig dolgozott rajta a Gearbox, mielőtt feláldozta a nagyobb bevétellel kecsegtető projekt kedvéért.

Hirdetés

Kevés játék fejlesztése nyúlt olyan hosszúra, és tartogatott oly sok fordulatot az érintettek és a külső szemlélők számára, mint a Duke Nukem Foreveré. A 3D Realms még 1997-ben jelentette be az őrülten sikeres Duke Nukem 3D folytatását 1998-es tervezett megjelenés dátummal, úgy, hogy akkor már egy éve zajlottak a munkálatok. Végül azonban csak 2011-ben látott napvilágot PC-n, PS3-on és Xbox 360-on, de közben átesett több motorcserén és fejlesztőváltáson, ami - ki hitte volna?! - Frankenstein szörnyét eredményezte, csak épp videojáték formájában.

Akkor nem kapott különösebb visszhangot, de amikor a Gearbox utolsóként a sorban átvette a fejlesztést, egy másik projekten is dolgozott a Jon St. John baritonján emlékezetes egysorosokat pufogtató macsó főszereplésével. Ez volt a Duke Nukem Begins (vagy ahogy még szintén emlegették, Duke Begins).

Hirdetés

Mielőtt végérvényesen feláldozta volna a Gearbox, előbb csak jegelte a külső nézetes lövöldét, amelynek fejlesztésébe azt megelőzően körülbelül két évet ölt bele 2007 és 2009 között. És minden a legnagyobb titokban történt, a Duke Nukem Begins játékmenetét bemutató trailer (nem konkrét gameplay, hanem olyan animáció, ami előrevetíti a majdani végeredményt) akkor érthető módon nem is kerülhetett nyilvánosságra.

Csak most, oly sok év elteltével tette elérhetővé Gregor Punchatz, a prezentációt készítő Janimation alapítója. Ahogy ő fogalmazott, teljesen maga alatt volt a csapata, miután kiderült, hogy pályafutásuk addigi legmenőbb videóját nem láthatja senki, holott épp ettől reméltek nagyobb elismertséget a szakmában.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Őszintén szólva kevés esélyt látunk arra, hogy valaha feltámadjon a projekt, ám miután mind a Gearbox, mind a 3D Realms, mind pedig a kettejük között sokáig vita tárgyát képező Duke Nukem jogok az Embracer Grouphoz kerültek, hirtelen megnőtt a valószínűsége egy Duke Nukem Forever remasternek/remake-nek/folytatásnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)