Hirdetés

Ilyen lenne az Instagram, ha Windows 95-ön is futna

|

Egy művész elképzelte, hogy milyen is lenne ha napjaink egyik legnépszerűbb mobilalkalmazása néhány évvel korábban készült volna el. Jó néhány évvel.

Hirdetés

A videojátékok világában már régóta jelen van a demake műfaj, vagyis az, amikor rajongók a legmodernebb játékokat gondolják újra a régmúlt platformjait és trendjeit felhasználva. Ez az ötlet azonban nem csak a játékokra korlátozódik, hiszen más alkalmazásokat és technológiákat is érdekes lehet elképzelni egy letűnt kor szülöttjeként, ezek közé tartozik az alábbi orosz művész alkotása is.

Hirdetés

Az Instagram valószínűleg a modern információs korszak egyik ikonikusnak mondható eleme. A különféle filterekkel feljavított fotók köré épített közösségi platform kifejezetten mobilra lett tervezve és évek óta töretlenül a hordozható eszközök egyik legnépszerűbb, leggyakrabban telepített alkalmazása.

Misha Petrick azonban úgy gondolta, hogy érdekes lenne megnézni, hogyan is festett volna egy ilyen app a 90-es évek legnépszerűbb operációs rendszerén, a Windows 95-ön. Az app világos háttérszíneit kicserélte a rendszer jellegzetes, rettentően ronda szürke árnyalatára, a menő gombokat és egyéb dizájnelemeket pedig leváltotta a régebbi Windows verziók jól ismert beépített komponenseire.

Mindenképpen érdemes megnézni a teljes kollekciót, amit Petrick Behance profilján meg is nézhettek nagyobb méretben. Ti melyik modern alkalmazást tudnátok elképzelni egy régebbi platformon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)