Hirdetés

Játszhatatlan lett több klasszikus alkotás PlayStation 3-on és PlayStation Vitán

|

Hiába fizettek a felhasználók a digitális játékért, úgy tűnik, hogy a Sony alaposan kiszúrt velük.

Hirdetés

Gyakran kerül elő az az érv a digitális játékokkal szemben, hogy noha fizet értük a játékos, gyakorlatilag csak egy licencet kap a használatukhoz, amit elméletileg bármikor vissza is lehet vonni. Mellesleg ugyanez vonatkozik a dobozos játékokra is,  jogi értelemben azokat sem birtokoljuk.

Elképzelhető, hogy valami hasonló történt a PlayStation háza táján is, ugyanis többen arra lettek figyelmesek, hogy azért nem tudtak bizonyos régebbi címeket pörgetni PlayStation 3-on és PlayStation Vitán, mert azok egész egyszerűen lejártak.

Hirdetés

Christopher Foose arról számolt be a Twitteren, hogy a Chrono Cross és a Chrono Trigger PS1-es verziójának lejárati dátuma is 1969. december 31-re lett átállítva, aminek következtében játszhatatlan lett mindkét megvásárolt cím.

Egy másik játékos, Edmond Tran szintén hasonló problémára panaszkodott. Szerinte a Chrono Cross klasszikus verziója eltűnt a PS Vita boltjából, PS3-on pedig nem lehet futtatni, mert a lejárati dátum valamiért azon a platformon 1970. január 1-jét mutatott. Közben már a Redditen is megjelent egy panaszos, és a beszámolók alapján nem csak a Chrono széria érintett, hanem például a Final Fantasy VI, és a Final Fantasy Origins is.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Egy Reddit-felhasználó hozzászólása szerint a PlayStation Plus előfizetés felfrissítése helyrerakhatja a dolgokat, szóval érdemes lehet ezzel próbálkozni, ha ti is hasonló jelenséget tapasztaltok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)