Hirdetés

Kiszivárgott és játszható a Duke Nukem 3D elkaszált remake-je

|

Akár te is játszhatod a klasszikus lövölde újragondolt változatát, ami soha nem jelenhetett meg.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy minden idők egyik legismertebb belső nézetes lövöldéje, a Duke Nukem 3D-hez csak egy rettenetesen sokáig készült, de még annál is borzalmasabban sikerült közvetlen folytatást kaptunk a 2011-es Duke Nukem Forever képében.

Akinek viszont jó a memóriája, az még emlékezhet, hogy az Interceptor Entertainment nevű formáció 2010-ben bejelentett egy rajongói remake-et az 1996-os klasszikushoz, ami eleinte Duke Nukem: Next-Gen, aztán a jogbirtokos Gearbox áldását megkapva Duke Nukem 3D: Reloaded címen készült tovább.

Hirdetés

Az Unreal Engine 3-ra épült játék végül soha nem jelenhetett meg, amit a projekt vezetője, Frederik Schreiber egy későbbi blogposztban azzal indokolt, hogy a Gearbox besokallt a felújítást övező közönség- és sajtóérdeklődéstől. Több mint 10 év után kevesen várták, hogy a sors igazságot szolgáltat, és valaha is előkerül ez a játék, most azonban mégis utat tört a nyilvánossághoz.

Ezt az x0r_jmp nevű csoportnak köszönhetjük, akik valahogyan megszerezték és az anonfiles.com-on közzé is tették a Duke Nukem 3D: Reloaded egy 2011 szeptemberi buildjét. A "test-version 0.001" jelzésű játék ugyan erősen félkész, de azért került bele néhány térkép és egy botokkal tolható "multiplayer" üzemmód. Ha nem akarsz a telepítéssel vesződni, az alábbi videón meg is nézheted:

Ahogy a képsorok mutatják, az azóta megszűnt Interceptor egy egész ütős feldolgozást hozott ki az Unreal Engine 3-ból, ami még így ebben a nyers verzióban is karakteresebb alkotásnak tűnik, mint a rémálmainkban kísértő Duke Nukem Forever. Az x0r_jmp csapata egyébként nagyot megy a témában, mivel korábban egy tervezett Duke Nukem film leírását, valamint egy elkaszált Duke Nukem platformert és egy vadászós spin-offot is kiszivárogtatott.

Ha viszont valami kerekebbre vágynátok, nemrég jelent meg egy remek modcsomag a Duke Nukem 3D-hez, amely finomított formában idézi fel a 3D Realms remekművét.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)