Hirdetés

Elhunyt az ember, akinek a Konami kódot köszönhetjük

|

Kazuhisa Hashimoto csempészte bele a legendássá vált kódot játékába, a Gradiusba.

Hirdetés

Fel, fel, le, le, balra, jobbra, balra, jobbra, B, A, Start - ez a kombináció játékosok millióinak lehet ismerős, és bár a klasszikus értelemben vett, a fejlesztők által a játékokba csempészett cheatek kora már leáldozott, a Konami kód időről időre felbukkan a mai napig. Mint azt pár hete egy hosszabb cikkben elmeséltük, Hashimoto azért programozta bele a Gradius NES-es változatába, mert túl nehéznek találta a játékot.

Hirdetés

A kód igazán ismertté a Contra miatt vált, legutóbb pedig a Fortnite-ban találkozhattunk vele, ahol egy minijátékot csalogatott elő. Ha többet szeretnétek tudni róla, olvassátok el a teljes cikket a fenti linken.

Hashimoto halálhírét Yuji Takenouchi, a Dark Souls és számos más játék zeneszerzője tette közzé Twitteren.

Csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogy köszönjük Hashimotónak, hogy a játéktörténelemben ilyen fontos szerepet töltött be, és nyugodjon békében. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)