Hirdetés

Külön csapatot állított rá a PlayStation a régi játékok megőrzésére

|

Látványosan megváltozott a Sony álláspontja a visszafelé kompatibilitással kapcsolatban.

Hirdetés

Sokan még manapság is előszeretettel vesznek elő akár évtizedekkel ezelőtt megjelent videojátékokat is, amelyek sok esetben még a modernebb PC-ken is gond nélkül elzötyögnek, a visszafelé kompatibilitásnak hála pedig konzolokon is van lehetőség ilyesmire. Ezért is fontos, hogy a stúdiók és a kiadók ne hagyják elveszni régi játékaikat, és ezen a téren tényleg kiemelkedőt nyújtott például a Microsoft az elmúlt években. Szerencsére úgy tűnik, hogy a Sony is jobban rá akar feküdni a témára.

Garrett Fredley korábban az Electronic Arts brigádját erősítette, de nemrég bejelentette a Twitteren, hogy mérnökként munkába állt a PlayStation vadonatúj, értékmegőrzés miatt létrehozott csapata tagjaként. Ez alapján úgy tűnik, hogy a Sony nem veszi félvállról a visszafelé kompatibilitás kérdését, ami egyébként még jobban előtérbe kerül a megújult PlayStation Plus kapcsán.

Hirdetés

Az előfizetés legdrágább, Premium kategóriájának tagjai ugyanis a tervek szerint rengeteg PS1-es, PS2-es, PS3-as és PSP-s játékot pörgethetnek majd, ráadásul akár a felhőből streamelve is újraélhetik a klasszikus kalandokat. Egy dedikált csapat pedig nagy segítség lehet abban, hogy a tervezett szolgáltatás a lehető legjobb élményt kínálja.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Persze jogosan lehet kritizálni a Sonyt, amiért kukázta a korábbi platformjaihoz tartozó, digitális boltokat, de egyre inkább úgy tűnik, hogy mostanra a japán óriás is rájött, mekkora potenciál rejlik még ma is a régi játékokban. Elvégre sokan örülnének annak, ha egyre gyarapodó játékgyűjteményük is velük tarthatna konzolgenerációról konzolgenerációra haladva.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)