Hirdetés

Már minden PlayStation 3-as játékot képes elindítani egy PC-s emulátor

|

Fontos mérföldkőhöz ért az RPCS3 fejlesztése.

Hirdetés

Aki PlayStation 3-as játékokat akar játszani, továbbra is úgy teheti ezt meg a legegyszerűbben, hogy vesz egy PS3-at. Bár bizonyos klasszikusok már PS5-ön is elérhetők a felhő segítségével, és egészen élvezhetők, ha elég stabil a net, az élmény mégis az eredeti, 16 évvel ezelőtt debütált gépen az igazi. 

Ugyanakkor érdekes, hogy az RPCS3 emulátor fejlesztése milyen messzire jutott - vagy inkább az, hogy még ennyi év után is csak a PS3-ra megjelent játékok töredékét képes futtatni, és lehet, hogy még 5 év múlva is jobban jár, aki az eredeti konzollal próbálkozik.

Hirdetés

Az RPCS3 fejlesztői öt kategóriába sorolják a játékokat: a Nothingba kerülnek azok, amik egyáltalán nem indulnak el, a Loadable-be kerülők fekete képernyőt mutatnak indítás után, az Intro kategóriában azok vannak, amik mutatnak valami képet, de nem játszhatók, az Ingame-be soroltak elindíthatók, de nem futnak tökéletesen vagy nem lehet őket végigjátszani, és a Playable-ben vannak, amiknek minden gond nélkül el lehet jutni a végéig.

A napokban jelentették be, hogy a Nothing után kiürült a Loadable kategória is, így gyakorlatilag az összes PS3-as játék elindítható az emulátorral. Jelenleg a kínálat 67,98%-át lehet gond nélkül játszani, és egyre több játéknál oldják fel a 30 fps-es korlátozást, tehát folyamatosan halad a projekt, de messze még a teljes kompatibilitás. Talán mire ezt megoldják, minden érdekes játékból jön majd remaster vagy bekerül a PlayStation Plus kínálatába.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)