Hirdetés

Már modern gépeken, 4K-ban is játszhatjuk az első Star Wars FPS-t

|

A modder közösség fáradhatatlan munkájának köszönhetően végre modern rendszereken is gyönyörűen fut a Star Wars: Dark Forces.

Hirdetés

Mostanában már azért megjelennek hivatalos újrakiadások, de tagadhatatlan, hogy a modder közösség még mindig megkerülhetetlen szerepet játszik abban, hogy bizonyos régi klasszikusokat modern, a régi játékokkal kevésbé kompatibilis rendszereken is újraélhessünk.

A Doom játékok már régóta játszhatók újabb gépeken ZDoomnak és hasonló portoknak köszönhetően, viszont a rajongók kitartó erőfeszítéseinek hála mostantól az első Star Wars FPS, a Dark Forces is működik, természetesen nagyobb felbontásokban is.

Hirdetés

A Dark Forces eredetileg 1995-ben jelent meg, vagyis abban az időszakban, amikor a "Doom klónok" egész seregei lepték el a piacot, ám a közismert eszközök helyett (mint az idTech vagy a Build Engine) a fejlesztőcsapat a Jedi Engine nevű motort használta.

Rajongók egy ideje már dolgoznak azon, hogy visszafejtsék a motort és elkészítsék a Force Engine névre keresztelt, nyílt forráskódú változatot, most pedig három fejlesztőnek (luciusDXL, winterheart és grilgorem560) hála végre megjelent a motor 1.0-s változata. A Force Engine-en keresztül nem csak a modern rendszerekkel való kompatibilitást kapjuk, de magasabb felbontáson játszhatunk, használhatunk egeret, illetve könnyedén betölthetünk különféle modokat is.

Ha szeretnétek ti is kipróbálni, akkor az engine-t innen tudjátok letölteni és bár szükséges hozzá a játék eredeti példánya, szerencsére mostanában igen olcsón be tudjátok szerezni akár Steamen, akár GOG-on.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)