Hirdetés

Megjelent a Quake remaster, konzolokon is nosztalgiázhatunk

|

Az id Software leleplezte, hogy mivel koronázza meg a széria 25. születésnapját.

Hirdetés

Valószínűleg egyetlen FPS-rajongónak sem kell bemutatni a Quake sorozatot, amelynek legelső része még 1996-ban jelent meg, legutóbb pedig a 2017-es Quake Championsbe áshattuk bele magunkat (amelynek új frissítése szintén a 25. születésnapot ünnepli). Júniusban már felröppent a pletyka, hogy az id Software rebootolhatja a szériát, pár napja az idei QuakeCon hivatalos programja azonban már másképp fogalmazott: a legenda "revitalizált kiadást" fog kapni a Wolfenstein játékokat jegyző MachineGames fejlesztésében, új tartalmakkal. 

Hirdetés

Az esemény első napján meg is történt a bejelentés: a stúdió megerősítette, hogy leporolja az 1996-os klasszikus Quake-et, amely nem a Doomhoz hasonló teljes remake, hanem inkább egy kicsinosítás és kibővítés. Ezzel minden eddiginél szebben, tartalmasabban és a modern platformokhoz igazítva élhetjük újra (vagy éppen át, ha még nem volt szerencsénk hozzá) a negyed évszázados shooter hangulatát. És hogy mit jelent ez a gyakorlatban?

Továbbfejlesztett modelleket, anti-aliasing és depth of field opciókat, a szélesvásznú és 4K felbontások támogatását, dinamikus fényeket, valamint Trent Reznor hamisítatlan zenéjét jobb minőségben. Van co-op is, akár három pajtást meghívva is végig lehet játszani a kampányt és az extra tartalmakat, online vagy helyi osztott képernyős módban, míg a kompetitív meccseket nyolcan űzhetik online és négyen split-screennel. Akad itt crossplay, teljes modtámogatás és dedikált szerverek is. Ezenkívül a csomaghoz tartoznak a The Scourge of Armagon és Dissolution of Eternity kiegészítők is, amit a MachineGames két új csomaggal (Dimension of the Past, Dimension of the Machine) fejel meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Quake Remaster már elérhető PC-re, PlayStation konzolokra, Switchre, Xbox One-ra és Xbox Series S/X-re, ráadásul bekerült az Xbox Game Pass Ultimate-be is, egyébként pedig 10 eurónak megfelelő összeget (Xboxon ez 3500 Ft) kell fizetni érte. A modok ugyancsak támogatottak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)