Hirdetés

Harminc éves az első Metroid

|

Három évtizede mutatkozott be a Nintendo egyik legismertebb figurája a Metroid legelső részében.

Hirdetés

Manapság amikor a Nintendóról van szó, akkor inkább a jövőjüket illetően megy a találgatás, hiszen arra próbál mindenki rájönni, hogy mégis hogyan fogja a cég következő játékkonzolja, a Nintendo NX megváltani a világot. Ezúttal viszont egy kis múltidézesről lesz szó, hiszen a játékvilág egyik legismertebb arca (vagy sisakja?) ünnepli a születésnapját.

Az első Metroid 1986. augusztus 6-án jelent meg a Nintendo Entertainment Systemre (Japánban ugye Famicom a neve). Egyik kitalálója az a Gunpey Yokoi volt, akinek egyébként a szintén legendássá vált Gameboyt is köszönhetjük, a játékdizájner azonban sajnálatos módon egy évtizeddel később elhunyt egy tragikus autóbalesetben.

A többi, színes és mesés képi világú platformjátékkal szemben a Metroid hangulatát inkább a feszültség és a klausztrofóbia jellemezte, ezzel pedig azonnal kitűnt az akkori játékok közül. Nem meglepő ez, hiszen a fejlesztők elmondása szerint az egyik legnagyobb inspirációjuk Ridley Scott leghíresebb filmje, az 1979-es Alien volt.

Sajnos a hírnév ellenére manapság eléggé rájár a rúd a sorozatra, hiszen a legutóbbi nagyobb megjelenés a kétes sikerű Metroid: Other M volt, az idén megjelenő Metroid Prime: Federation Force pedig meg bejelentése után sok kritikát kapott azért, amiért nagyon elrugaszkodott a játékok alapkoncepciójától. Remélhetőleg a végeredmény azért majd meggyőzi a rajongókat, mi pedig ezúton is boldog szülinapot és még további harminc évet kívánunk a sorozatnak!

Nektek melyik a kedvenc Metroid játékotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)