Hirdetés

MI-vel keltették életre az MS-DOS korszak pixel art hőseit

|

Ugye emlékeztek még Commander Keenre? Többek között ő is teljesen újjászületett.

Hirdetés

Egy "frigis9" néven futó Reddit-felhasználó nemrég elővette az MS-DOS korszak közönségkedvenc játékait, majd elkészítette azok főhőseinek teljesen élethű változatait. Gyerekkorunk pixel art karakterei most új külsőt kaptak tehát, az egészben pedig az a legizgalmasabb, hogy sikerült ezt az egészet összehozni. 

Az "img2img" (image to image) technológia segítségével született ugyanis meg a végeredmény, ami a Stable Diffusion nevezetű képgeneráló MI egyik funkciója. Az MI alapesetben szöveges utasítások mentén készít saját képeket, de van mód arra is, hogy megadjunk egy képes forrást, és ennek kapcsán lássuk még el a művet szöveges kiegészítésekkel. 

Hirdetés

Egyszerűnek hangzik a dolog, de egyáltalán nem az. Az Ars Technica munkatársai is megpróbálkoztak a dologgal, és ilyen eredményre jutottak:

Forrás: Ars Technica
Forrás: Ars Technica

Világos tehát, hogy nem kevés munkát kell belepakolni a végeredménybe. 

Olyan játékok hősei kaptak modernizált külsőt, mint például a Duke Nukem, a The Secret of Monkey Island, a King's Quest VI, vagy a Star Control II. A képeket az alábbi galériában találjátok meg.

Nektek sikerült felismerni csont nélkül mind a hat játékot?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)