Hirdetés

Napokon belül megjelenik az Atari VCS, a kiadó vadonatúj konzolja

|

Van egy olyan érzésünk, hogy a PS5-tel ellentétben ebből nem lesz készlethiány.

Hirdetés

Nem volt problémamentes az Atari VCS fejlesztése, de négy évvel bejelentése után most tényleg a boltok polcaira kerülhet a retro konzol - kérdés, hogy ki fogja levenni onnan, viszonylag magas ára ugyanis önmagában visszatartó tényező lehet. Igaz, ez azokat nem állította meg, akik már az IndieGoGo kampány során lecsaptak saját példányaikra: 11597-en összesen 3 millió dollárt dobtak össze rá.

Az Atari a napokban bejelentette, hogy június 15-én érkeznek az első szállítmányok a Best Buy, a GameStop és a Microcenter boltokba, de a gépet a hivatalos oldalon keresztül is be lehet majd szerezni. Az alapkiadás, ami csak magát a gépet tartalmazza, 299,99 dollárba kerül, a vezeték nélküli kontrollert és joysticket is kínáló változat 399,99 dollár, ami adóval együtt kb. 144 ezer forint. Aki az előbbi mellett dönt, a legtöbb PC-vel is kompatibilis irányítóeszközt használhatja.

Hirdetés

A konzolon 100 árkád és Atari 2600-as játék található meg alapból, de a digitális áruházból továbbiak vásárolhatók. PC módban szinte bármilyen operációs rendszert támogat (Windowst is), így akár további emulátorokat is telepíthetünk, vagy használhatjuk egész egyszerűen egy leginkább munkára és retrózásra alkalmas számítógépként.

Mi azért szorítunk neki, ha már ilyen nehezen készült el, és reméljük, hozzánk is eljut egy, hogy elsőkézből számolhassunk be nektek az élményről. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)