Hirdetés

Nem hiszed el, mi volt a Mortal Kombat eredeti címe

|

Nagyon hálásak vagyunk a fejlesztőknek, hogy végül nem ez lett, és valószínűleg ők is hálásak maguknak.

Hirdetés

Ha bárkit, akinek volt köze a 90-es évek pc-s és játéktermi gamer kultúrájához, felébresztünk álmából, hogy mondjon gyorsan öt meghatározó címet, és tényleg mond is ahelyett, hogy elküldene minket melegebb éghajlatra, biztos nem hagyja ki a Mortal Kombatot. Ha nem is tudja azonnal és fejből idézni az iskolateremtő verekedős játék összes szereplőjét, a cím írásmódja és a játék sárkányos logója biztos a szeme előtt lesz. Ez utóbbi születéséről árult most el izgalmas kulisszatitkokat az egyik alkotó, John Tobias. És ha már sztoriban volt, elmondta, sőt, meg is mutatta, mi lett volna a játék eredeti címe és hogy nézett volna ki a játéktermi gépen. Így:

Bizony:

Dragon Attack

Szerencsére hamar megváltoztatták, hiába tűnt úgy a Queen azonos című dala alapján - amely ihletforrás volt -, hogy ez jó ötlet.

Hirdetés

Ami a logót illeti: az eredeti címből is tudni, hogy mindig is ragaszkodtak a sárkánymotívumhoz, amely azóta is végigvonul az epizódok történetén. Egy könnyen felismerhető, egyszerű logót szeretett volna Tobias, amely alapján mindenki azonnal a játékra asszociál, pont úgy, mint Supermanre a jellegzetes S-betűt látva. A legszebb, hogy a végső változat kis túlzással az első próbálkozásra összejött.

Mindezt egy kilenc részre szeletelt Twitter-bejegyzésben ecsetelte, a játéktörténelem iránt érdeklődőknek kötelező olvasni- és néznivaló.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)