Hirdetés

Némi hackelés után már az újrakiadott Nintendo Game & Watchon is fut a Doom

|

A klasszikus lövölde ugyan elindult a masinán, de a teljesítménye sajnos közel sem ideális.

Hirdetés

A NES Classic és az SNES Classic után a Nintendo egy újabb klasszikus konzolját támasztotta fel nemrég, méghozzá az eredetileg 1980-ban debütált Game & Watch-ot.

Az újrakiadott konzol a Game & Watch: Super Mario Bros. nevet kapta, és a klasszikus platformer NES-es változata bizony gond nélkül futtatható is rajta, ám természetesen már akadt olyan vállalkozókedvű játékos, akinek sikerült megbuherálnia egy picit a szerkezetet.

Hirdetés

Egy stacksmashing nevezetű youtuber ugyanis már meg is hackelte a nem olyan rég debütált konzolt, ami a jelek szerint nem volt túl egyszerű mutatvány, mivel a hardverhez is hozzá kellett nyúlnia. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan is sikerült a dolog, akkor érdemes meglesni az alábbi videót.

A megbuherált kütyüt látva valószínűleg sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon elfut-e rajta az eredeti Doom, ami PC mellett már meglepően sok elektronikai eszközön megfordult. Stacksmashing pedig nem is késlekedett sokat, és bizony sikerült működésre bírnia az id Software klasszikusát a régi-új Game & Watchon.

Ahogy az a lenti videóban is látható, a játéknak nem volt hangja, hiányoztak belőle textúrák és effektek, és nem is futott túlságosan magas fps-sel. A játékélmény tehát elég pocsék volt, de ennek ellenére az mégis dicséretes, hogy sikerült átültetni a Doomot a masinára.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)