Hirdetés

20 éve jelent meg Európában a Nintendo 64

|

Kerek születésnapját ünnepli ma sokak egyik kedvenc Nintendo konzolja.

Hirdetés

Egészen pontosan 20 esztendővel ezelőtt, 1997 március elsején dobták piacra Európában a Nintendo 64 konzolt. Ekkor 250 fontba (mai árfolyamon nagyjából 90 ezer forintba) került a gép, és mindössze három játék volt elérhető hozzá.

A Nintendo 64 első három címe a Pilotwings 64, a Super Mario 64 és a legendás Star Wars: Shadows of the Empire volt. Hatalmas ugrás volt ez a Nintendo számára, hiszen a 16 bites Super Nintendo korszakból átléptek a 3D-s látvánnyal felturbózott 64 bites érába. Olyan konzolokkal kellett ekkor felvenniük a versenyt, mint az első PlayStation, vagy a Sega Saturn. A masinából végül nagyjából 33 millió kelt el, 2001-ben pedig felváltotta a következő Nintendo gép, a GameCube.

Hogy teljes legyen a nosztalgia, nézzetek meg gyorsan egy 1997-es Nintendo 64 reklámot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)