Hirdetés

Nintendo 64-en is fut a Portal, köszönhetően egy rajongónak

|

Egy programozó nekiült, hogy egyik kedvencét átültesse a retro hardverre. A küldetése még nem ért véget, de az első próbálkozásai biztató eredménnyel zárultak.

Hirdetés

Mivel a Portal egy 2007-es játék, nem túl nehéz futtatni egy mai PC-n. James Lambertnek azonban más tervei voltak: a programozó úgy döntött, hogy összerak egy demake-et.

A célja annyiban volt más, hogy a hasonszőrű projektektől eltérően ő ténylegesen az N64 hardverén akarta futtatni a játékot. Ez egy meglehetősen erős kihívás, tekintettel a '96-ban megjelent konzol képességeire, de James készen állt megküzdeni a limitációkkal.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban keményen dolgozott a demake-en, és május 15-én egy komolyabb bemutatót is tartott a játék állapotáról. Büszkén jelentette, hogy a Portal puska bekerült, és tökéletesen működik.

Amikor a puskával lerakjuk a kapukat, akkor azokban megjelennek az adott tér tükörképei. Ez talán a legnagyobb kihívás ennek a kis gépnek: kizárt, hogy annyi tükörképet tudjon kirajzolni, mint a modern hardverek. Ettől függetlenül James azért egy tiszteletreméltó 14-et ki tudott csikarni a retro csodából.

A fejlesztő hozzátette, hogy a végleges verzióban kénytelen lesz limitálni a portálok lehetőségeit és potenciálisan leszűkíteni a tükröződések számát. Ettől függetlenül azért ez nem kis teljesítmény.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)