Hirdetés

Így lesz gaming PC egy Nintendo GameCube-ból

|

Ha van néhány szerszámunk, meg persze egy kis képzelőerőnk, akkor még akár a Nintendo klasszikus konzoljába is új életet lehelhetünk.

Hirdetés

A Nintendo GameCube egy nagyon jó kis masina volt a maga idejében, de mostanra azért eljárt felette az idő. Ez persze egy igazi moddert nem tarthat vissza, az alábbi videó készítője pedig rá is jött, hogyan tudná újjá varázsolni a Nintendo méltatlanul alulértékelt konzolját.

Hirdetés

A Tech by Matt nevű YouTube-csatornára került fel a napokban egy videó, amelyben Matt úgy döntött, hogy ideje lenne feltuningolni egy GameCube-ot. Ez elsőre talán nem hangzik nagy kunsztnak, hiszen rengeteg hasonló mod van a neten, de valójában nem egyszerű mutatvány: a GameCube alapvetően elég kompakt cucc volt, nagyon könnyen össze lehetett pakolni és átvinni a haverokhoz, ami azt jelenti, hogy a házban elég szűkös a hely. Szerencsére Matt talált egy ASRock mini PC-t, ami hasonló méretarányokkal rendelkezik, de azért még így is sokat kellett faragni a borításon, hogy beleférjenek a hardverek.

Matt egyébként nem csak kicserélte az eredeti hardvereket, de azt is megoldotta, hogy az eredeti GameCube kontroller portok működőképesek maradjanak, ami igen szép teljesítmény és valóban egyedivé teszi a modot. Egyébként a gép specifikációi egyáltalán nem rosszak, a CS:GO simán elfut rajta, persze azért a Doom Eternal már valószínűleg erősen megizzasztaná.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)