Hirdetés

Februárban elárverezik a Nintendo Play Station prototípusát

|

A jelenlegi tulajdonosa azért szeretné aukcióra bocsátani a retró konzolok Szent Grálját, mert megunta, hogy mindenféle kiállításokra kell hordoznia azt.

Hirdetés

Terry Diebold 2009-ben teljesen véletlenül vásárolta meg egy árverésen azt a konzolt, amit egy egykori Sony vezető bocsátott áruba. Mint kiderült, a Play Station (így, külön) prototípusa került a birtokába, ami egy elképesztően ritka kuriózum, mindössze alig pár darab maradt fönt, lévén soha nem került piaci forgalomba. A gyűjtő most megválna a géptől, mert szerinte eddig csak pénzt veszített miatta.

Hirdetés

A világ egyik legsikeresebb konzolcsaládja, a PlayStation mára mindenki által ismert brand, de azt talán kevesebben tudják, hogy eredetileg a Nintendo bérelte fel a Sonyt, hogy csináljon egy variációt az akkor népszerűsége csúcsán lévő SNES konzolból, ami olvasni tudja a Super Famicom cartridge-eket és a CD-ROM-okat is. A tervezés szépen haladt, amikor is a Nintendo ügyvédei a Sonyval kötött szerződésben megtaláltak egy kitételt, mely szerint minden játékeladásból járt volna a Sonynak is, így egy nem túl becsületes húzással, az 1991-es CES konferencián bejelentették, hogy ők mégis inkább a Phillipsszel állnának össze a CD meghajtó ügyében. Szó szót, tett tettet követett, a Sony pedig sértettségében elkészítette azt a jelentéktelen kis játékkonzolt, ami PlayStation néven vonult be a történelembe. 

A csúfos szakítás ellenére néhány prototípus fennmaradt a Nintendo Play Stationből is, ezekért pedig természetesen csillagászati árakat lennének hajlandóak kifizetni a gyűjtők. Terry Diebold eddig nem bocsátotta áruba értékes zsákmányát, noha valaki már megkereste egy 1,2 millió dolláros ajánlattal. Elmondása szerint már így is komoly költségekbe verte magát, hogy megutaztassa a világ körül a konzolt, mivel a legnagyobb gaming expókra hívták kiállítani, így több pénzre lenne szüksége. Emiatt döntött úgy, hogy inkább árverésen győződne meg arról, hogy a gyűjtők mennyire kóstálják a masinát, tehát februárban a Heritage aukciós házban kerül a megvásárolható relikviák közé a Nintendo Play Station.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)