Hirdetés

Már lehet licitálni a világ legritkább konzoljára, a Nintendo Play Stationre

|

Jelenleg tízmillió forint környékén jár a licit, de messze van még az aukció vége.

Hirdetés

Mi is írtunk arról, hogy a jelenleg ismert egyetlen Nintendo Play Station tulajdonosa ráunt arra, hogy kiállításokra kell hurcolnia a gépét, és áruba bocsátja az elképesztően ritka konzolt. Interneten keresztül már most lehet licitálni a Ken Kutaragi által megálmodott szerkezetre, de aki szeretné a gyűjteményében tudni, annak igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Hirdetés

Ha kíváncsiak vagytok annak történetére, hogy a Nintendo Play Station végül miért nem került sohasem sokszorosításra, akkor ezt a cikket melegen ajánljuk nektek; röviden annyi a lényeg, hogy mielőtt a Sony megalkotta a bombasiker konzolját, a Nintendóval szeretett volna egyezségre lépni egy CD meghajtó gyártásával az akkor slágerkonzolhoz, a SNES-hez. A két cég végül összebalhézott és a Play Stationből (szigorúan külön írva) mindössze néhány prototípus maradt fönt.

Azt pletykálják, hogy 200 darabot készíthettek a modellből, de a mai napig mindössze egyetlen darab hollétéről tudunk. Ezt a szóban forgó példányt bocsátja most árverésre tulajdonosa. Már lehet licitálni az egyik internetes aukciós házon keresztül, azonban nem két fillért kell kicsengetni annak, aki szeretne harcba szállni a legendás konzolért. Jelenleg 31 ezer dollárnál tart a licit, de még 22 nap van hátra az árverésből, tehát ez az összeg jócskán növekedhet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)