Hirdetés

Beépített NES-emulátor van a Nintendo Switchben?

|

A felhasználók a megjelenés óta alaposan kielemezték a Nintendo Switch szoftverét, amiben egy olyan modult is találtak, mely szerintük egy beépített NES emulátor.

Hirdetés

A Nintendo számára elég fontos, hogy könnyen elérhetőek legyenek újabb platformjain is a régi klasszikusai. Ez nem csak a minatűr retro konzolok kiadásán látszik, hanem az is egyértelmű bizonyíték, hogy az online szolgáltatásai mellé is ezeket adná ajándékba. Úgy tűnik, a Switch esetében már az alapoktól kezdve gondolt rá.

Hirdetés

Erre a konzol szoftverét a márciusi megjelenés óta feszegető modderek utaltak, akik a firmware különböző részeit térképezik fel. Az erről szóló adatbázisukban találták az egyik programrészt, ami csak "flog" kódnéven fut a Nintendónál, és úgy tűnik, hogy a funkcióját tekintve egy beépített NES emulátor. Egy ilyen program elkészítése logikus lépésnek tűnik, hiszen így sokkal gyorsabban szórhatnák ki az új címeket (hasonlóan mondjuk az Xbox One visszafelé kompatibilitási programjához), mintha egyesével kéne átportolniuk a retro játékokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)