Hirdetés

Eltávolították a Switchről a Satoru Iwata előtt tisztelgő játékot

|

A Nintendo hibrid konzolján titokban ott volt egy NES klasszikus, a Golf másolata az elhunyt Satoru Iwata emlékére, azonban a legújabb frissítéssel eltűnt.

Hirdetés

2015 nyarán 55 éves korában, rák következtében hunyt el a Nintendo elnöke, Satoru Iwata, a vállalat legújabb masinájára, a Switchre pedig felkerült egy rejtett játék, amely az egykori vezető előtt tiszteleg. A NES Golf előhozásának módszere egyértelművé tette, hogy Iwata miatt építették be ezt a kis főhajtást, ugyanis ő maga programozta a játékot. 

Hirdetés

Akkor a Switchbrew felhasználói bukkantak rá a Joy-Conok mozgásérzékelését is kihasználó kedves gesztusra, most pedig szintén ők azok, akik észrevették, hogy a Switch legújabb firmware frissítésével eltávolították a NES Golf forráskódját.

A Polygon megérdeklődte a Nintendónál az okokat, noha a kiadó még a játékot futtató "flog" fájlnevű emulátor létezését sem ismerte el hivatalosan, szóval sok reményt nem érdemes fűzni a gyors közleményükhöz. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)