Hirdetés

Eltávolíttatta az EA a nyílt forráskódú SimCity 2000-et

|

Az OpenSC2K-nak nem szabadott volna a SimCity 2000 fájljait használnia.

Hirdetés

Bár már 25 éve megjelent, még mindig megvásárolható az Originen a SimCity 2000. A legtöbb olyan játék, amiért pénzt kérnek, nem piszkálható szabadon, nem kering és nem is keringhet a neten a forráskódja.

Hirdetés

Az OpenSC2K idén került fel a GitHubra, mint a SimCity 2000 nyílt forráskódú, ingyenes változata. Az Electronic Arts egy ideig hagyta terjedni, most viszont eltávolíttatta a projektet, mivel abban engedély nélkül szerepeltek az eredeti játék fájljai.

Ugyanakkor ez nem jelenti, hogy az OpenSC2K örökre eltűnik. Az EA csak módosításokat kér, hogy a játék jobban különbözzön a SimCity 2000-től. A készítője, Nicholas Ochoa elmondta, hogy a levétel előtt senki nem kereste meg, pedig simán leszedte volna. A későbbiekben instrukciókat ad majd a jogvédett fájlok eltávolításához. 

Próbáltátok? Mennyire adja vissza a klasszikus élményét?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)