Hirdetés

Phil Spencer reméli, hogy sikerülhet megvédeni a kihalástól a klasszikus videojátékokat

|

Úgy tűnik, hogy az Xbox feje örülne annak, ha a játékipar közösen óvná meg a történelmet.

Hirdetés

Nyilván fontos a fejlesztők és a különböző videojáték-ipari szereplők számára, hogy ne csak a játékok jelenével foglalkozzanak, hanem azzal is, hogy mit tartogat a jövő, és hogyan tudnának még ütősebb kalandokat leszállítani. Persze a játékipar múltjáról sem szabad megfeledkezni, hiszen még most is nagyon sok ihletet lehet meríteni a klasszikus alkotásokból, de akár régi hibákból is tanulhatnak az egyes stúdiók.

Hirdetés

PC-n manapság is viszonylag egyszerű régebbi címeket pörgetni, de a visszafelé kompatibilitásnak hála már konzolokon is nosztalgiázhatunk. Az Xbox részleg vezetője, Phil Spencer egy podcastban fejtegette nemrég azt, hogy fél egy picit attól, hogy elveszik ez a művészeti forma és annak történelme.

Spencer tényleg azt szeretné, ha a játékipar közösen igyekezne megóvni a játékok történelmét. Ebben szerinte nagy segítséget nyújthat a felhő, hiszen ezt a technológiát használva nem kell a közelben elérhető kapacitásra támaszkodnunk a régebbi platformok emulálása során. Többek között ezért is fordítanak ekkora figyelmet a felhőalapú játékra és a visszafelé kompatibilitásra, szóval úgy tűnik, hogy az Xbox feje tényleg azt szeretné, ha köztünk maradhatnának a régebbi játékok.

Sajnos nem minden esetben egyszerű visszahozni a régi játékokat, hiszen azt Spencer is elismerte, hogy például a Kinectet használó címek esetében nehezebb lenne a dolguk, mivel már nem élvezi a Microsoft támogatását a hardver.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)