Hirdetés

Rekordot döntött a Half-Life, a rajongók Gordon Freemanre emlékeztek

|

A #RememberFreeman kampányt egy apró, de kitartó közösség hozta össze.

Hirdetés

Nem hittük volna, hogy 2022-ben Half-Life játékosszám-rekordról kell majd beszámolnunk, de augusztus 14-én egy lelkes kis csapat ezt is elintézte. Történt ugyanis, hogy a Half-Life kitartó rajongótábora elindította a #RememberFreeman kampányt, jelezve a széria felé irányuló szeretetüket.

Több videós tartalomgyártó is beszállt a buliba, aminek köszönhetően a Half-Life első része összehozta a legnagyobb egyidejű játékosszámát azóta, hogy a játék elérhető a Steamen.

Hirdetés

A SteamDB adatai szerint 12 800-an pörgették egyszerre a lövöldét, míg a Steam hivatalos statisztikai része 13 100-ról számol be. A srácoknak csak annyi volt a céljuk, hogy hangot adjanak rajongásuknak, ami éles ellentétben áll a Team Fortress 2 sorsáért indított kampánnyal - ott a játék megmentése volt a tét.

Persze majdnem biztos, hogy a Half-Life története során volt nagyobb is az egyidejű játékosok száma, de egy 24 éves játéknál megvannak a határok az adatok begyűjtésének tekintetében. Legutóbb 6022 volt a csúcs, amikor az FPS ingyenessé vált 2020 januárjában.

A Valve a Half-Life: Alyx bejelentésekor azt mondta, visszatért a játékfejlesztéshez és a franchise újra életben van. Még várunk, hogy lássuk, mit jelent ez a gyakorlatban.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)