Hirdetés

Remastert kap az egyik legjobb Wizardry spin-off

|

Hamarosan el is indul Wizardry: The Five Ordeals korai hozzáférése.

Hirdetés

Az 1981-ben indított Wizardry-sorozat a szerepjátékok régi rajongóinak ugyan generációs alapélmény, ám a fő széria 2001-es lezárása óta csak különféle spin-offokat kaptunk belőle. Ezek között voltak jobban és rosszabbul (khm…Wizardry Online) sikerült alkotások is, a 2006-os Wizardry Gaiden: Itsutsu no Shiren - Five Ordeals az előbbiek közé tartozott.

Ezért is remek hír, hogy néhány napja bejelentették a 15 éves PC-játék remasterét, ám a projektet gondozó 59 Studios első körben még nem árulta el, hogy pontosan mikor érkezik. Hivatalos megjelenési dátummal ugyan továbbra sem szolgálhatunk, a fejlesztő viszont nemrég világgá kürtölte, hogy június 18-án elindul a korai hozzáférés, így a széria hódolói még ebben a hónapban belevághatnak a kalandba.

Hirdetés

Hivatalos ár egyelőre nincs, de az 59 Studios azt ígéri, hogy a Steamen megjelenő early access változatot valamivel olcsóbban kaphatjuk meg, mint a majdani végleges kiadást. A stúdió tervei szerint nagyjából egy évig tarthat a korai hozzáférés fázisa, mely alatt a The Five Ordeals már teljesen játszható lesz, a kezelőfelületen és a fordításban (az eredeti japánul jelent meg) viszont akadnak majd hiányosságok.

A spin-offba a Unity motorral lehelnek új életet, méghozzá widescreen- és kontroller-támogatással. A The Five Ordeals fő attrakciója az eredetiből átemelt online szerkesztő lesz, amivel gyakorlatilag végtelen számú kalandot alkothatnak a rajongók. A 2006-os változathoz az évek során már 110 egyedi scenario készült, s ha a remaster sikert arat, bizonyára továbbiak érkezésével is számolhatunk.

Ezekre viszont biztosan többet kell majd várnunk, a 59 Studios leírása szerint ugyanis a közösségi tartalmak és a szerkesztőfelület fordítása nem lesz még kész a korai hozzáférés rajtjakor.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)