Hirdetés

Retró stílusban álmodták újra a modern játékok borítóit, imádjuk mindet

|

Atari 2600-as Far Cry 3? Rocket League a Sega Mega Drive-on? Egy művésznek hála már ezt is el tudjuk képzelni.

Hirdetés

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ún. demake-ek, melyek a klasszikus konzolok grafikai képességeihez igazítva álmodják újra a modern játékokat. Az elmúlt hónapok során többek közt láthattuk, hogy miként festene a PS1-es Resident Evil Village és a Bloodborne, vagy a SNES-es Bioshock Infinite.

A The Ultimate Ink Trash nevű művész valami nagyon hasonlóban utazik, ám ő a játékok borítóit repíti vissza az időben, felidézve azt a kort, amikor a dobozok csomagolása többnyire csak nagy vonalakban tükrözte a tartalmat, ám erős túlzásaival annál nagyobb kedvet csinált a vásárláshoz.

Hirdetés

Az Instagramon, ArtStationön és Twitteren is követhető alkotó olyan konzolokra képzeli el a modern idők címeit, mint az 1977-es Atari 2600, az 1987-es TurboGrafx-16, vagy az 1990-ben piacra dobott Super Famicom, azaz a SNES. Az alábbi galériában láthattok is néhány gyöngyszemet.

Nehéz kiemelni, hogy melyik darabok sikerültek a legjobban, de a Ghost of Tsushima (TurboGrafx-16) és a Dark Souls (Super Famicom) borítóját bekeretezve is szívesen elnézegetnénk a falunkon, a "Cyberpunk 2000" esetében pedig egy jópofa Bill és Ted easter egget is kaptak Keanu Reeves rajongói.

Ha tennél még egy kört a játékok és a művészet kereszteződésében, érdemes rápillantanod erre a másik galériára is, melynek elkövetője a Mortal Kombat karaktereiként rajzolta meg a Disney-mesék hercegnőit és más hőseit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)