Hirdetés

Tudtátok, hogy Ringo Starrnak is köszönhetjük a Red Dead Redemptiont?

|

Habár eléggé közvetett módon, de a Beatles egykori dobosa is hozzájárult ahhoz, hogy útjára induljon a Red Dead-sorozat.

Hirdetés

Néhány hét múlva megjelenik a Rockstar Games következő orbitális alkotása, a Red Dead Redemption 2. A játékot hatalmas hype övezi, ami érthető, hiszen a Red Dead Redemption az előző generáció egyik legkiválóbb játéka volt, így mindannyian kíváncsiak vagyunk, hogy a srácok képesek-e egy ilyen magas lécet megugrani, viszont mielőtt ez kiderül, érdemes megemlékezni egy kicsit a sorozat gyökereiről.

Hirdetés

Sokan talán nem tudjátok, hogy a sorozat legelső része nem a Red Dead Redemption volt, hanem a PlayStation 2-re megjelent Red Dead Revolver, amit az Angel Studios fejlesztett és a szellemi utóddal ellentétben nem sandbox játék, hanem egy lineáris, árkádos hangulatú lövölde volt. Most kiderült, hogy az eredeti játéknak rettentően érdekes előtörténete van: az Angel Studios eredetileg egy SWAT osztagról szóló játékon dolgozott, azonban a játék producere, Yoshiki Okamoto egy spagetti western filmen felbuzdulva egyszer csak gondolt egyet és azonnal felkérte a csapatot, hogy dobják ki a SWAT-ot a kukába és készítsenek egy western játékot.

A kérdéses film nem más volt, mint az 1971-es Blindman, melynek egyik főszereplője nem más, mint a The Beatles egykori dobosa, Ringo Starr. A történet egyébként a People Make Games legújabb epizódjában került elő, melynek készítője nem más, mint az Eurogamer egykori videósa, Chris Bratt. Érdemes megnézni a teljes epizódot, ha szeretnétek egy kicsit jobban megismerni a sorozat előzményeit, vagy ha csak általában szeretitek a játékokkal kapcsolatos érdekességeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)