Hirdetés

Socks the Cat Rocks the Hill - megjelenhet az elfeledett SNES játék

|

Ha kedvet kaptál, hogy egy macskát megszemélyesítve masírozz a Fehér Házban, akkor jó helyen jársz.

Hirdetés

Socks, az Amerikai Egyesült Államok "első macskája" volt Clinton elnöksége idején és a Fehér Házban járt kelt így minden bizonnyal nagyobb kényelemben élt mint az átlag macska népesség. Az elnöki család adoptálta a fekete-fehér cicát és ezzel gyorsan a legismertebb macskává vált a Földön. Egy ilyen gyorsan felfelé ívelő karrierhez természetesen különböző média megjelenés dukál, és miután számos újság címlapján pózolt az elnökkel csak idő kérdése volt, hogy kalandjait a lelkes rajongók is átélhessék videojáték formájában. Csakhogy erre a mai napig várnunk kell, mert a Socks the Cat Rocks the Hill névre keresztelt játék soha nem jelent meg.

Az, hogy mi történhetett, minden bizonnyal soha nem derül majd ki, hiszen adott volt egy jó történet (ki ne akarna az elnöki macska bőrébe bújni?), egy izgalmas játékmenet, amelyben Socksnak szembe kell néznie különböző nehézségekkel, mint például pókokkal, dobermannokkal, kultikus endboss politikai alakokkal... Látszólag sínen volt a játék, abban azonban a kiadó és korábbi fejlesztők nem értettek egyet, hogy valójában mennyire volt előrehaladott a munkafolyamat. Aztán a téma 20 évre jegelődött és szépen lassan mindenki megfeledkezett a Super Nintendo Entertainment Systemre megálmodott játékról.

Egészen addig, amíg egy videofelvétel napvilágot nem látott a játék egyetlen létező példányáról, amely egy gyűjtő gyűjteményében pihent egészen 2011-ig. Ezek után ismét beindultak az események, a lelkes és kitartó rajongók továbbra sem mondtak le a Socksot középpontba állító darabról.

Mindenki megbizonyosodhatott tehát a játék létezéséről, de még koránt sem tartunk ott, hogy a játék mindenki számára elérhető legyen. Azóta egy másik gyűjtő, Tom Curtin megvásárolta az egyetlen példányt, azzal a szent céllal, hogy kiadja a régóta kallódó játékot, de ez rögösebb útnak bizonyult, mint gondolnánk. Curtin mindenesetre körbevette magát egy lelkes stábbal, egyesítette erejét egy retro játékkiadóval, a Second Dimensionnal és elszántan próbálja tető alá hozni a kiadást egy Kickstarter kampánnyal. Reméljük fáradozásait siker koronázza majd!

Hogy erre még mennyit kell várni, azt sajnos nem lehet biztosan tudni, de egy biztos: ha egy több mint 20 éves játéknak lehet esélye végre megjelenni, akkor semmi sem lehetetlen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)