Hirdetés

Steamen ingyenes egy klasszikus stratégiai játék

|

Huszonegy évvel megjelenését követően Steamen is elérhetővé vált a Warzone 2100. Ennél a nagyszerű hírnél már csak az lehet örömtelibb, hogy teljesen ingyenes.

Hirdetés

Amikor 1999 áprilisában rácsodálkozott a világ a Pumpkin Studios valósidejű stratégiai játékára, még önálló entitásként létezett az Eidos Interactive (mellesleg épp ez a kiadó gondozta), a Steamről pedig legfeljebb a gőzhajók és a gőzmozdonyok juthattak az ember eszébe. Most viszont itt a remek alkalom, hogy kibővítsük játéktörténeti ismereteinket, vagy épp nosztalgiázzunk egy jót, és elmerüljünk a régi idők bódító emlékforgatagában, amikor ha nem is volt feltétlenül minden jobb, az RTS-ek összehasonlíthatatlanul nagyobb népszerűségnek örvendtek.

Hirdetés

A Warzone 2100 a műfaj korai 3D-s darabjai közé tartozik, ennélfogva már a maga idejében sem pályázhatott szépségdíjra, de ezt a deficitjét képes volt erényeivel ellensúlyozni. Példának okáért a testreszabható egységek (cserélhető volt a váz, a hajtómű és a löveg) akkoriban ritkaságszámba mentek. Továbbá az sem volt feltétlenül jellemző a rivális RTS-ekre, hogy radarokkal és más érzékelőkkel deríthettük fel a terepet, mielőtt koncentrált ágyútűzzel megsemmisítettük volna a célpontot. Akinek sikerült semlegesítenie ellenfele tüzérségét, már szinte a markában érezhette a győzelmet.

Az eredeti fejlesztők 2004-ben mindenki számára hozzáférhetővé tették a játék forráskódját, így azt a mai napig életben tartotta rajongói közössége. Most pedig már Steamen is ingyen hozzáférhetünk, tehát egy fillérünkbe sem kerül, hogy végigjátsszuk a 21. századi nukleáris holokausztból magához térő emberi civilizáció történetét megéneklő kampányt, illetve belevessünk magunkat a skirmish és többjátékos módok bármelyikébe.

Az ingyenes Warzone 2100-at innen tölthetitek le. Ti kipróbáljátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)