Hirdetés

Elhunyt Steve Bak, a Goldrunner egyik fejlesztője

|

A programozó korábban több klasszikus alkotáson is dolgozott, hosszú betegség után hunyt el.

Hirdetés

Nemrég jött a hír, hogy 66 éves korában, a diabétesszel való hosszú harc után elhunyt Steve Bak, aki számos videojátékon dolgozott programozóként vagy épp íróként. A legtöbben talán az Atari ST-re megjelent Goldrunner kapcsán ismerhetitek a nevét.

Hirdetés

Ha esetleg nincs meg ez a klasszikus, akkor érdemes megnézni, mivel játszott régen a tisztelt kollektíva:

Bak leginkább a '80-as és '90-es években tevékenykedett fejlesztőként, és a Goldrunner mellett olyan játékokon dolgozott még például, mint a Cuthbert in Space, a Cuthbert Goes Walkabout, illetve a Jupiter Probe. Később több licencelt videojáték fejlesztésében is részt vett, így többek között a Hercules, a Harry Potter and the Chamber of Secrets, valamint a Disney Universe játékok megalkotásában is közreműködött.

A programozó fia, Philip Bak egy Twitter-bejegyzésben emlékezett meg édesapja munkásságáról.

Nyugodjon békében!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)