Hirdetés

Super Mario World - azt tudtad, hogy Mario folyamatosan bántalmazta Yoshit?

|

Régi rejtély megoldása derült ki egy Nintendos interjúból a klasszikus platformerrel kapcsolatban. Szegény Yoshit meg is sajnáltuk kicsit.

Hirdetés

Az 1990-ben kiadott Super Mario World fejlesztői hivatalosan is megerősítették, hogy amikor Yoshi kinyújtja a nyelvét a játékban, azt azért teszi, mert Mario egész egyszerűen fejbe vágja. Illetve így volt a játék fejlesztésének elején. Közel 30 évet kellett várni erre az infóra, de most fény derült a sötét titokra.

Hirdetés

Takashi Tezuka és Shigefumi Hino a Kotakuval készített interjúban beszéltek a Super Mario World fejlesztéséről, Yoshi karakterének megalkotásáról, és néhány érdekesebb részletről is. A többség eddig azt hihette, hogy amikor Mario elkiáltja magát, hogy "Gyerünk!", Yoshi izgalmában ölt nyelvet. Mint kiderült, Hino eredetileg új rajzolta a jelenetet, hogy Mario üt egyet Yoshi fejére, aki meglepettségében köpi ki a nyelvét.

Az zöld dínót eredetileg nem is főbb karakternek tervezték, csak Marionak szerettek volna létrehozni egy aranyos hátast. Mivel az első, lovas ötlettel nem sokra jutottak, a játék dinoszaurusz föld koncepciójának nyomán született meg Yoshi. A cukiság viszont nem mentette őt meg a fejbekólintástól, csak kicsit később alakították át az animációt. Az eredeti "bop" hangból lett a "Go!", így a Nintendo kedvenc dínója megmenekült az agresszív ex-vízvezetékszerelő időtmúlt lovaglási technikájától.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)