Hirdetés

Számos játék szervereit lekapcsolja az Epic Games, az Unreal Tournamentnek is búcsút inthetünk

|

Nagytakarításba kezdett az Epic Games, aminek egy rakás klasszikus játék online funkciója részben vagy teljesen áldozatul esik.

Hirdetés

Tisztában vagyunk vele, hogy egyetlen játék online komponense sem marad elérhető az idők végezetéig, ezért miután az adott cím túljutott zenitjén, minden egyes plusz évre, amit vele tölthetünk, ajándékként tekintünk. Ennek ellenére nem lehet máshogy, csakis elszoruló szívvel megélni, amikor elérkezik a pillanat, és a kiadó bejelenti, nem kíván több erőforrást a szerverek működtetésére fordítani.

Néhány napja így tett az Electronic Arts, és most követte a példáját az Epic Games is, amely január 24-ével több mint 20 játék esetében "húzza ki a dugót", azaz állítja le a szervereket. Érintett a Dance Central és a Rock Band széria is, de különösen hosszú az Unreal és az Unreal Tournament veszteséglistája.

Hirdetés

Az Epic Games oldalán közzétett bejegyzés szerint a döntés hátterében az áll, hogy a cég a továbbiakban kizárólag az egységesített barátrendszert, voice chatet, szülői felügyeletet és szülői hitelesítést alkalmazó Epic Online Servicest kívánja támogatni, az online funkcióiktól hamarosan megfosztandó játékok szolgáltatásai és szerverei felett pedig eljárt az idő.

Természetesen egyjátékos módban (ha van ilyen) továbbra is játszhatunk velük, ahogy a lokális multiplayer is adott, valamint az alább felsorolt címek közül nem egy esetében a saját szerver indítása is reális opció lehet, hogy együtt maradhassanak a baráti társaságok.

  • 1000 Tiny Claws
  • Dance Central 1-3
  • Green Day: Rock Band
  • Monsters (Probably) Stole My Princess
  • Rock Band 1-3
  • The Beatles: Rock Band
  • Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars
  • Unreal Gold
  • Unreal II: The Awakening
  • Unreal Tournament 2003
  • Unreal Tournament 2004
  • Unreal Tournament 3
  • Unreal Tournament: Game of the Year Edition

Ami az Unreal szériát illeti, az Epic a későbbiekben ingyenes játékként, Unreal Tournament 3 X címen újraindítja a multiplayer arena-shooter harmadik számozott epizódját az Epic Games Store-ban, a Steamen és a GOG-on is, méghozzá cross-platform funkciókkal felvértezve, amelyek technológiai hátterét a korábban említett Epic Online Services biztosítja.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A bejelentéssel párhuzamosan az Epic nekilátott eltüntetni az fenti címeket a boltok kínálatából, és hasonlóképpen járt el a Hatoful Boyfriend, illetve a Hatoful Boyfriend: Holiday Star macOS-es és linuxos változatai, valamint a mobilos DropMix esetében. Továbbá december 19-ével vége a Fuser online támogatásának, december 30-án bezár a free-to-play Battle Breakers (visszakapjuk azt a pénzünket, amit az elmúlt 180 napban vertünk el benne), január 24-étől pedig elérhetetlenné válik az Unreal Tournament (Alpha), a Rock Band Blitz, a Rock Band társalkalmazás és a Singspace is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)