Hirdetés

Szédületes Frogger világrekord született

|

Még sosem ugrált össze ennyi pontot a játéktermek hőskorának ikonikus kétéltűje.

Hirdetés

A Konami 1981-ben dobta piacra a mára legendává nemesedett játéktermi mókáját, a Froggert, amelyben a pixelbékát terelgető játékosoknak egy forgalmas úttesten és egy sebes sodrású folyón kell átkelniük, ügyelve a könnyen jobb létre szenderülő főhős életére.

A 41 éves játék az évek során számtalan feldolgozást és spin-offot élt meg, legutóbb a 2019-es Frogger in Toy Town bővítette a sort az Apple Arcade repertoárjában. Az észak-karolinai szoftvermérnök, Michael Smith azonban kitartott az eredeti verzió mellett, hűségét most egy szédületes világrekorddal koronázva meg.

Hirdetés

Smith 1 356 520 ponttal betonozta be a helyét a világranglista élén, teljesítményét a videójátékos rekordokat nyilvántartó Twin Galaxies bírái is hitelesítették. A bajnok csaknem 400 ezer ponttal múlta felül a korábbi, 970 440 pontos csúcsát. A Twitchen élőben is közvetített rekorddöntéshez több mint 7 órán át kellett gyűrnie a gombokat, amit egy 19 perces bemelegítéssel vezetett fel.

A Frogger tervezője, Akira Hashimoto kizártnak tarthatta, hogy valaha bárki is eléri 100 ezer pontot, a digitális számláló ugyanis csak 99 990-ig pörög, majd visszaáll 0-ra. Smith összesen 12-szer akasztotta ki a játékot, az utolsó körben 56 520 pontnál zárult a maratoni menet. Az előző csúcstartó Pat Lafaye volt, az ő 2017-ben felállított 1 029 990 pontos rekordja viszont sosem került a Twin Galaxies bírái elé.

Ha kíváncsi vagy, hogy te meddig jutnál a klasszikus játékban, ezzel az online változattal tesztelheted a képességeidet. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)