Hirdetés

Szokatlan módszerrel döntötték meg a Mario Kart 64 világrekordját

|

Már megszoktuk, hogy a speedrunnerek bizarr megoldásokkal rövidítik le a játékokat, de az alábbi versenyző még a szokásos furcsaságokra is rátesz egy lapáttal.

Hirdetés

A speedrunning valószínűleg a videojátékozás egyik legérdekesebb műfaja: míg sokan arra törekszenek, hogy minél több értékes időt préseljenek ki egy játékból, addig a speedrunnerek évről évre azon dolgoznak, hogy minél extrémebb rövidítésekkel jussanak el egy adott játék végéig.

Az ember azt hinné, hogy egy versenyjátékban ezt csak úgy lehet megoldani, hogy az ember megtalálja a lehető legjobb íveket, de a Mario Kart 64 legújabb rekordere egészen elképesztő megoldást talált.

Beck "abney317" már sok ideje foglalkozik Mario Kart 64 speedrunokkal, de a legújabb rekordot egy egészen elképesztő megoldással sikerült felállítani: a speedrunnerek felfedezték, hogy a fal egy bizonyos pontjába beleütközve a játék úgy veszi, hogy teljesítettünk egy egész kört.

Hirdetés

Ha ezt megismételjük többször egymás után, majd átgurulunk a célvonalon, már kész is vagyunk (az alábbi videóban 8:15-nél kezdődik a releváns rész).

A módszert egyébként úgy sikerült felfedezni, hogy valaki korábban rájött, hogy némi ügyeskedéssel át lehet menni egyes falakon. Ha valakit érdekel a pontos magyarázat, akkor ez a videó jól összefoglalja az egészet:

Elég nehéz elképzelni, hogy ezek után képes lesz bárki még durvább rövidítéseket találni, de a speedrunnereket ismerve szinte biztosak lehetünk benne, hogy egyszer ez a pillanat is el fog jönni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)