Hirdetés

Ti tudtatok a PlayStation 2 indítási képernyőjének zseniális easter eggjéről?

|

Hatással lehetünk arra, hány oszlop jelenjen meg a Sony Computer Entertainment felirat mögött.

Hirdetés

Bizony előfordulhat, hogy egy csapat olyan mesteri vagy ügyesen elrejtett easter egget rak az alkotásába, hogy arra csak sok évvel később bukkan rá egy szemfüles felhasználó.

Még az eredetileg 2013-ban megjelent, sok kiadást megélt Grand Theft Auto V-ben is sikerült nemrég egy újabb meglepetést találni. Sőt, a 2000-ben debütált PlayStation 2 konzolnak is van egy olyan aspektusa, amelynek sokan valószínűleg nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget, pedig nagyon is érdemes jobban megvizsgálni.

Hirdetés

Ha anno sok időt töltöttetek el egy PS2 társaságában, akkor jó eséllyel nagyon könnyen magatok elé tudjátok képzelni a gép indítási képernyőjét, ami elénk tárta a Sony Computer Entertainment szöveget, miközben a háttérben változó méretű oszlopok tűntek fel. Érthető, ha valaki pusztán egy pofás dizájnként könyvelte el ezt az egészet, aztán ment is folytatni a Vice Cityt, ám az igazság az, hogy valójában egy okos easter eggről van szó.

Az oszlopok száma ugyanis az általunk játszott játékok mennyiségét mutatja, a magasságuk pedig a játékidőt jelzi. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy hardcore, sok kalandot pörgető felhasználó egy egész csokornyi tornyocskával találkozhatott, amikor bekapcsolta a gépét. Habár nem most fedezték fel ezt, de a Twitteren nemrég ismét felkapott lett a dolog, szóval úgy tűnik, sokan nem is tudtak erről.

A neten böngészve eltérő álláspontokat is találhatunk az easter egg kapcsán, de a legvalószínűbb az, hogy az elindított játékokat jelzik az oszlopok, méretük pedig az alapján változik, hogy hányszor tértünk vissza az adott címhez. Természetesen van egy korlát, amit elérve nem bővül tovább a csokor, de a határ elérésekor a legrégebben elővett játék tornya szépen eltűnik.

Érdemes megnézni az alábbi videót, ha még többet szeretnétek megtudni erről az easter eggről.

Következzen is a nagy kérdés: ti ismertétek az oszlopok titkait korábban?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)