Hirdetés

Mégsem készülnek el a Tomb Raider remasterek

|

Sejtettük, hogy ez lesz belőle: a Realtech VR bejelentette, új projektekre fordítja energiáját, és nem foglalkozik az első három Tomb Raider felújításával.

Hirdetés

Közel két hete a mobilos portokat is jegyző csapat azt állította, a Tomb Raider 1, 2 és 3 újrakevert változatait készíti, még videót is mutattak némelyikből. Ezek az anyagok viszont azóta eltűntek a Square Enix kérésére.

Hirdetés

A remaster elnevezés eleve kissé félrevezető volt, és már akkor is furcsálhattuk, hogy nem a Square Enix vagy a Crystal Dynamics részéről érkezett bejelentés. Most kiderült ennek oka: a realtech VR meg sem kereste a licenctulajokat.

A Crystal Dynamics közleményében az állt, hogy

bár mindig örömmel látják az elhivatottságot és izgalmat a franchise iránt, a szóban forgó remasterek tőlük függetlenül, jóváhagyásuk nélkül lettek beharangozva. A cég számára fontos a minőség, amihez elengedhetetlen, hogy minden hivatalos úton történjen.

Valószínűleg az elnevezéssel és a fejlesztőcsapat korábbi projektjei miatt alakult így a dolog. Ha lelkes modderek vágnak bele, és nem használják a "remaster" kifejezést, talán a Crystal Dynamics sem lesz ilyen szigorú, de meg tudjuk érteni, hogy védeni próbálják szellemi termékeiket. Egy hivatalos, gondosan elkészített újrakiadásnak egyébként is jobban örülnénk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)