Hirdetés

Újabb játék forráskódját adta ki a Duke Nukem Forever kiszivárogtatója

|

Úgy tűnik, egyetlen Build motort használó játék forráskódja sincs biztonságban.

Hirdetés

A Duke Nukem Forever kétségtelenül minden idők egyik leghányatottabb sorsú videojátéka. A kampányt először az 1998-as E3-on láttuk, a megjelenésre azonban egészen 2011-ig kellett várni, a játék pedig nem meglepő módon az eltelt időben számos alkalommal átalakult, mire végre elnyerte végleges, közel sem kiemelkedő formáját.

A sok éven át tartó fejlesztés miatt nagyon érdekes betekintést nyerni, hogy milyen állapotban volt az idők során a játék, az X0r_jmp nevű felhasználó pedig teljesítette is tavaly a vágyunkat, és közzétett egy 2001-es buildet, ami nem mellesleg teljesen játszható.

A névtelen forrás most visszatért, hogy egy újabb Build motorra épülő játék forráskódját tegye közkinccsé. A mostani áldozat az 1997-ben megjelent Blood, amit a Monolith Productions készített. A játék a korszakból jól ismert gyors mozgással és labirintusszerű pályákkal rendelkezett, a változatos fegyverarzenál azonban megkülönböztette a többiektől.

Hirdetés

A Duke Nukem esetével ellentétben a Blood eddig is nagyon jól dokumentálható és hozzáférhető volt, ezesetben inkább az a különleges, hogy egy izgalmas visszatekintésként szolgál a videojáték-fejlesztés akkori szokásaiba, és egy kicsit jobban beleláthatunk, hogyan dolgozott annak idején a Monolith Productions. A fájlok közt felfedezhető például a BLOOD.txt, amiben egészen 1995-ig visszamenőleg látható, hogy mit változtattak a fejlesztők a megjelenés előtt.

Ha ti is beleásnátok magatokat ebbe a kincsbe, ezen az oldalon mindent megtaláltok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)