Hirdetés

Valaki retró játékokat pakolt Microsoft Edge kiegészítőkbe

|

A Microsoft gyorsan lecsapott az szabályszegő kiegészítőkre, persze csak miután véletlenül promotálta őket a Twitter-oldalán.

Hirdetés

Minden platformon, ahol a közösség küldhet be tartalmat, szinte azonnal elkezdenek megjelenni a megkérdőjelezhető alkotások és természetesen ez alól a Microsoft legújabb böngészője sem lehet kivétel. Nemrég felkerült néhány kiegészítő, amely egy az egyben tartalmaz klasszikus Nintendo, Sega vagy akár Microsoft játékokat és míg a cég hamar lecsapott, páraknak azért sikerült elcsípni őket, miután maga a cég véletlenül reklámozni kezdte őket.

Nemrég megjelent egy tweet az Edge saját Twitter-oldalán, melyben a Mario Kart és Pac-Man rajongók figyelmét igyekeznek felhívni, ami önmagában nem lenne baj, viszont a link olyan kiegészítőkre mutatott, amelyek teljesen ismeretlen cégek töltöttek fel a rendszerbe.

Hirdetés

Amikor a Twitter egyik felhasználója kipróbálta őket, arra lett figyelmes, hogy a kiegészítők egyszerűen hivatalos Nintendo ROM-okat töltenek le egy beágyazott emulátorba.

Maga az emuláció legális, viszont szerzői jogvédelem alatt álló ROM-okat terjeszteni már nem, a Nintendo pedig legendásan szigorú ezzel kapcsolatban, így kétséges, hogy ezt ők engedték volna meg. A cég gyorsan letörölte ezeket a kiegészítőket, de ha valaki nem szeretne lemaradni, nagyjából így kell őket elképzelni:

Az ügyeskedő tartalomgyártókkal való küzdelem valószínűleg soha nem fog igazán véget érni, de legalább néha befut egy-két ötletes próbálkozás, mint amilyen ez is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)