Hirdetés

Valaki véletlenül ráakadt egy elkaszált Dreamcast Castlevania játékra

|

Vajon a mi padlásunkon is akad egy-két kiadatlan remekmű?

Hirdetés

A 2000-res évek elején kellett volna, hogy megjelenjen Sega Dreamcast konzolokra a Castlevania: Resurrection, ez azonban végül sosem történt meg, a projektet még korai stádiumban törölték. A sztori a Castlevania Legend főhősét, Sonia Belmontot követte volna egy új szereplő, Victor Belmonttal karöltve, ahogy visszautaznak az időben, hogy elintézzék Draculát, még az első játék eseményei előtt.

A játékot még be is mutatták az 1999-es E3 keretein belül, ahonnan egy trailer is kikerült, ezen kívül mindössze egy szintén abban az évben megjelent magazinos megjelenése volt a Dreamcast Magazine hasábjain. A Konami 2000 márciusában végül törölte a játékot.

Hirdetés

Most a Youtube-ra került fel egy videó, melyben egy szokványos GD-ROM-ot (ez volt a Dreamcast saját tárolója) láthatunk, melyen a törölt játék címe látható. A lemezen egy dátum is szerepel: 1999. november 5-e. A feltöltő csatorna friss és a videónak sincs semmilyen leírása, szóval csak abból tájékozódhatunk, ami a videóban látszik.

Korábban is már voltak Castlevania: Resurrection szivárogtatások, ezek azonban csak zenék vagy művészi ábrázolások voltak.

A lemez betöltése után a feltöltő a debug menüből több helyszínt is betölt, melyekből a projekt félkész állapota azonnal feltűnik. A láva például még nem sebezte a karaktert, az ellenfelek azonban már igen. További érdekesség, hogy a videóban egy kézzel irányítják a játékot, mely arra is utalhat, hogy a harcrendszer még nem készült el, mikor írták a GD-ROM-ot.

Egy volt Konami alkalmazott, Jason Lee Elliott elmondta, a játék bukása szinte borítékolható volt. A fejlesztőcsapat tagjai korábban csak sportjátékokon dolgoztak, fogalmuk sem volt tehát arról, hogy hogyan kell 3D akciójátékot fejleszteni és a művészi csapat sem tudott semmiben megegyezni.

A játék majdnem 2 év fejlesztés után is alig tudott felmutatni valamit, a Konami pedig valószínűleg erre unt rá 2000 márciusában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)